Categories
Recent Entries

Archives

October 28, 2004

Duitsland

Ik had in Leipzig een verslag van 8 bladzijden over Berlijn in mijn dagboek geschreven dat ik wilde e-mailen, maar daar heb ik nooit de tijd voor gevonden, dus hier volgt een korte samenvatting.

Toen ik aankwam was het nog prachtig weer, en dacht ik dat ik in de Wannsee zou kunnen gaan zwemmen, maar vanaf de volgende dag was het vooral koud, regenachtig en winderig.

Mimi en Tias wonen in Friedrichshain, een van de gezelligste wijken van Berlijn, die door reisgidsen grotendeels over het hoofd wordt gezien, met uitzondering van de East Side Gallery, het langste stuk Berlijnse muur dat nog overeind staat, en soms Karl-Marx-Allee of Volkspark Friedrichshain, maar er is nog veel meer te zien, o.a. de wekelijkse rommelmarkt op Boxhagener Platz, en het is ook, samen met Prenzlauer Berg, het district met de jongste bevolking - Berlijn is ook de enige stad in Duitsland waar er geen vergrijzing maar juist verjonging is.

Ik heb het Museum fur Vor-und Fruhgeschichte bezocht, of tenminste het deel dat al open was (de 2 vorige keren dat ik erheen wou bleek het gesloten), de Sammlung Bergruen (vooral schilderijen van Picasso, Matisse en Klee), en het Hamburger Bahnhof (hedendaagse kunst). De eerste 2 liggen nabij Schloss Charlottenburg, dat een prachtige tuin heeft (al heb ik daar vanwege de regen deze keer niet veel van gezien), het tweede nabij Lehrter Bahnhof, oftewel het toekomstige Hauptbahnhof, een van de laatste grote bouwprojecten in Berlijn.

Verder heb ik de Botanische tuin bezocht, die enorm groot en echt de moeite waard is, en neit gaan zwemmen in maar wel gaan wandelen langs de Wannsee.


De dag voor het Wave-Gotik-Treffen begon heb ik in Leipzig rondgewandeld in het mooie historische centrum, en o.a. de Thomaskirche bezocht, waar j.s. Bach begraven ligt. Ook ben ik naar het Volkerschlachtdenkmal geweest, en een groot kerkhof daarnaast.

Voor wie het mocht interesseren: de beste groepen op het WGT dit jaar waren Ashes You Leave, My Dying Bride, Spiritual Front, Argine, Sepiroth, IRM, Forseti (dat vond ik het allerbeste, en ik was niet de enige) en Coil.

Hopelijk volgt morgen nog een mailtje over Polen tot hiertoe, ik heb hier in het hotel gratis internet dus dat moet lukken.

Posted by Karlien on October 28, 2004 12:14 AM
Category: Nederlandstalig
Comments
Email this page
Email this entry to:


Your email address:


Message (optional):




Designed & Hosted by the BootsnAll Travel Network