BootsnAll Travel Network



Archive for September, 2004

« Home

Troubled Times

Saturday, September 18th, 2004

“Troebele Tijden”, wou ik eigenlijk als titel aan deze rapraptussendoor post geven, tot ik bedacht dat m’n titeltjes tot nu toe telkens int Engels waren – je merkt het, de taalkwestie laat me niet los. Voorheen had ik er nooit bij stilgestaan, maar troebel en trouble zullen vast wel een ververleden verwantschap delen? Nochtans, troebel klinkt me niet zozeer problematisch dan wel verward in de oren, wat jij? (Ben overigens sinds vanmiddag op zoek naar het verschil tussen een bericht en een boodschap, iemand goeie ideeën? Allee, in een ijdele poging om het vaak ten onrechte vermaledijde beest Taal ietwat onder de aandacht uwer menscheid te brengen…8-)
[read on]

Travel lovers are better lovers

Tuesday, September 7th, 2004

Ik geef het toe: de titel is schaamteloos gepikt van een slogan van brouwerij Moortgat (“Duvel lovers…..”) maar het ding schoot ineens zo vigoureus door m’n gedachten dat ik het wel ergens kwijt moest. En hoe zou het ook ànders kunnen zijn: wie zich niet door het onbekende aangetrokken voelt, kan toch moeilijk ware liefde verklaren aan een andere mens van vlees, bloed en tranen? Het onbekende verafschuwen én toch iemand liefhebben zou willen zeggen dat je ieder aspect van de ander al gelooft te kennen, wat toch zou vloeken met oprechte gevoelens en interesse in elkanders (complexe) persoon? Het zou niet alleen betekenen dat je alle interesse in onontdekte kantjes verloren hebt, maar ook en vooral, dat het je niet kan schelen of die ander blijft wie hij of zij is, of “misschien” nog gaat veranderen, evolueren, openbloeien! Ooit las ik ergens: “Door van iemand te houden zoals ze is, geef je iemand de kans om zich te ontwikkelen tot wat ze zou kunnen zijn.” (Van Harry Palmer, ne halve guru, ontwikkelaar van Avatar ) – nog quotes van hem hier, hier en hier, en ten slotte hier maar ééntje van Palmer maar ne hele nest andere lekkere kwootjes waaronder “Learning makes the wise wiser and the fool more foolish.“)

Allee, zo kunnen we wel weer. Waar een Duvel-slogan al niet toe leiden kan 😎

Maar daarmee ben ik nog m’n ei nog niet kwijt natuurlijk, zijnde: Kheb m’n reis geboekt! Allee, het stuk tot in Peking dan toch. Gewapend met paspoort, -foto’s en Visa-forumlieren ben ik vandaag naar Utrecht gereden, thuisbasis van VNC Travel, en op een half uurtje was alles geregeld! (Tussen haakskes: VNC is vlakbij Belastingdienst, m’n “maagdenproject” bij AE, en voor de ex-belastingdienaars: die gast bij VNC had wel iets weg van Ron 😉 I’m so excited 😎 Strax of morgen post ik hier nog wel m’n reisschema, maar kort samengevat: trein van St Petersburg naar Moskou naar Irkutsk naar Ulan Bator en ten slotte eindpunt in Peking!

Zoals ik misschien al eerder zei: naast treinticket naar Moskou is het Trans-Siberië ticket het enige wat ik vooraf ga boeken, geen hotels, da zien we ginder wel 🙂 En dat alles om jonkvrouwe Karlien gelijk te geven dat travel in Russia niet zó “restricted” is 😉 Ben er trouwens nog altijd niet uit wat ik precies na Peking wil doen: China grondig verkennen (maar welke stukken?) of sneller doorreizen naar het Zuiden (Vietnam?)… Time will tell vermoed ik (lees: het zal letterlijk Improvisatie Ter Plekke worden).

Enfin: er staat hier nog altijd een hele kamer vol rommel vervaarlijk naar me te grijnzen, en heb aan Magda beloofd dat de zooi vanavond mooglijks weg zou zijn… Later!

Viva NMBS!

Monday, September 6th, 2004
..."uiteindelijk toch wel", moet ik daar misschien aan toevoegen. Het eerste wapenfeit is gesteld: Na enige malen met een kluitje in het riet gestuurd te zijn, is het me uiteindelijk gelukt om een ticket Leuven - Moskou te reserveren! Voor €218,40 ... [Continue reading this entry]

The Day After…

Saturday, September 4th, 2004
Hi everyone, Allereerst, over de "taalkwestie": na rijp beraad heb ik besloten om tot m'n vertrek in het Nederlands te schrijven... Hoe dagget ook draait of keert, tis nog altijd gemakkelijker voor iedereen, en tot dan zullen er waarschijnlijk weinig of ... [Continue reading this entry]